Najčešća pitanja
Vremenski okvir projekta dizajniranja web sajta je često diktiran od strane klijenta. Ukoliko na umu imate određeni krajnji rok mi ćemo se potruditi da zadovoljimo taj krajnji rok za vas. Najčešće kašnjenje u kreiranju i kompletiranju novog web sajta je čekanje da sadržaj (tekst/ slike) bude poslat nama od strane klijenta. Naš dio posla (izrada grafičkog rešenja i programiranje stranica) bude gotov u intervalu od 7-10 dana.

U većini slučajeva sastanak nije neophodan i većina naših web sajtova se generalno kompletira kontaktiranjem samo putem e-mail-a i telefona. Mi postavljamo predlog grafičkog rešenja web sajta na Internetu gdje samo vi mozete da vidite sadržaj. Zatim redovno stupamo u kontakt sa vama kako bi diskutovali o web dizajnu sa ciljem da dizajn i funkcionalnost web sajta budu baš onakvi kakve ste željeli.

Web Center pruža potpunu podršku za sve web sajtova koje dizajniramo i uvjek smo dostupni ukoliko se suočite sa bilo kakvim problemima ili ukoliko zahtijevate bilo kakva poboljšanja. Nnudimo Vam održavanje web sajta tako da vaš web sajt nikada ne zastari.

U svakom trenutku možete prenijeti svoj web sajt kod neke druge službe za web hostovanje. Onda kada se dizajn vašeg web sajta kompletira, mi Vam šaljemo na mail podatke za pristup hostingu i domenu tako da imate potpunu kontrolu nad vašim web sajtom.

Bilo bi nam od pomoći ukoliko biste bili u stanju da nam dostavite tekst i fotografije u elektronskom obliku – na primjer, fajlovi kreirani digitalnom kamerom i tekstovi kreirani u MS Word-u ili u nekom sličnom formatu. Ukoliko to nije moguće, možemo vam pomoći da svoje informacije učinite upotrebljivim na web sajtu.

Svi naši web sajtovi su kreirani imajući na umu mašine za pretragu, a dizajn web sajta je u skladu sa vodiljama mašine za pretragu. Bilo bi dobro da vaš web sajt bude re-evaluiran vremenom, jer posle određenog perioda - vremena mašine za pretragu menjaju svoja pravila i algoritme i želećete da budete sigurni da je vaš web sajt ažuriran i da je u skladu sa novim pravilima, itd.

Potreban vam je profesionalno razvijen web sajt, ime domena i kapaciteti za hostovanje vašeg web sajta. Takođe vam je potrebno i da upload-ujete web sajt na vaš server za hostovanje i da ga unaprijedite u skladu sa mašinama za pretragu.

Da, sa CMS sistemima koje Web Center obezbjedjuje za vas sve kreirane stranice su prijateljske po pitanju mašina za pretragu – čak možete dodati i svoje sopstvene meta tagove (ključne riječi) za mašinu za pretragu na svakoj pojedinačnoj web stranici ukoliko to želite. CMS alati su laki za upotrebu – efektivni i intuitivni.

Ne. Mi diskutujemo sa vama o vašim zahtevima po pitanju web sajta, a zatim određujemo cijenu u skladu sa tim a onda kada dostavite narudžbinu za dizajn vašeg web sajta kod nas, strogo se pridržavamo definisane cijene.

Ovo će zavisiti od količine informacija za koje želite da budu prikazane na vašem web sajtu. Ukoliko imate mnogo proizvoda/usluga, u tom slučaju je možda bolje imati bazu podataka inkorporiranu u dizajn vašeg web sajta. O ovome ćemo detaljno diskutovati sa vama i ukoliko vam savjetujemo upotrebu baze podataka objasnićemo vam detaljno kako ona tačno funkcioniše. Mi možemo dizajnirati vaš web sajt tako da odgovara vašim specifičnim zahtevima.

Postoji mnogo različitih metoda koje se mogu iskoristiti za ažuriranje web-sajtova. Metoda koju izaberete i funkcionalnost koju mi ugrađujemo u dizajn vašeg web sajta isključivo zavise od vas, a naravno nama će biti drago da vas posavetujemo oko toga koja metoda će odgovarati vašim potrebama. Ukoliko posjedujete mali web sajt koji se sastoji od svega nekoliko stranica i ukoliko želite da unosite promijene veoma retko, onda je obično troškovno efektivnije da jednostavno zatražite od Web Center-a da ove promijene obavlja za vas. Ostale metode koje se često koriste su u velikoj meri zavisne od toga koliko podataka i informacija i slika imate i kako trenutno skladištite ove informacije. Mi možemo obezbijediti onlajn sistem za upravljanje sadržajem pomoću koga možete ili ažurirati pojedinačne proizvode/stranice/usluge ili određene djelove vašeg web sajta, npr. vijesti o kompaniji. Alternativno, mi vam možemo pružiti funkcionalnost tako da možete čitave opsege proizvoda upload-ovati na web sajt jednom akcijom primjenom tabela itd. Takođe možemo dodati i baze podataka ukoliko to želite.

Ne, onda kada je vaš web sajt dizajniran on pripada vama i možete ga predati bilo kome da ga ažurira umjesto vas – mada, naravno, mi bismo voljeli da budete zadovoljni našim uslugama i da nastavite da ih koristite i za održavanje vašeg web sajta.

Posjetioci vašeg web sajta će neke stvari vidjeti drugačije u zavisnosti od njihovog programa za surfovanje po internetu, postavki rezolucije monitora i njihovih individualnih postavki i traka sa alatkama na računaru. Mi dizajniramo web sajtove sa tim na umu i pregledavamo ih iz nekoliko vrsta programa i uz nekoliko postavki rezolucije prije publikovanja. Očigledno, kako se tehnologija menja, tako će na kraju svim web sajtovima trebati renoviranje.

Da – mi smo vaša kompanija koja će vam pružiti sve web usluge. Nema više onoga da ne znate koga ćete pozvati ukoliko dođe do problema – mi možemo registrovati ime vašeg domena – dizajnirati vaš web sajt – pružiti vam web hosting i aranžirati vaše e-mail naloge za vas.

Nijedna služba za hostovanje na mreži vam ne može garantovati 100% dostupnost. Međutim, mi možemo reći da su naši serveri tokom niza godina imali 100% dostupnost. Ukoliko naši serveri budu imali ikakve probleme mi posjedujemo neophodne rezerve koje su pripravne da se izbore sa ovim problemom u najkraćem roku.

Da, mi koristimo flash kada se to od nas zatraži. Važno je napomenuti da postoje slučajevi kada flash animacije mogu predstavljati prednost ali ne bi bilo mudro koristiti "flash" za kreiranje čitavog web sajta pa čak ni čitavih stranica vašeg web sajta pošto mašine za pretragu nisu u stanju da čitaju sadržaj flash-a pa stoga sve reči koje se koriste u animacijama neće biti indeksirane od strane mašina za pretragu. Generalno je najbolje koristiti flash za manje banere, reklame ili demonstracije i inkorporirati flash animacije u web stranice koje takođe obuhvataju i neki pisani tekst u vidljivom programskom jeziku. Na ovaj način mašine za pretragu će biti u stanju da indeksiraju vaše informacije.

Da, možete dobiti e-mail nalog i vjerovatno ćete poželjeti da definišete nekoliko e-mail naloga adresiranih kao npr. prodaja@vaš-domen.com, info@vaš-domen.com, petar.petrovic@vaš-domen.com.

Da, mi pružamo i softver za web praćenje koji bilježi i odakle vaši posetioci dolaze i koje su stranice pregledali, koje mašine za pretragu se koriste, koje fraze se kucaju u koje mašine za pretragu i mnogo drugih interesantnih činjenica o praćenju weba koje bi vam mogle biti od koristi za buduće marketinške kampanje.

Ne.

Da, možete. Mi posjedujemo Bezbedne servere (Secure Servers) (SSL) koji koriste najmodernije metode kodiranja kako bi vaši korisnici bili sigurni da mogu kupovati sa vašeg web sajta, a da pri tom znaju da će informacije koje unesu biti bezbjedne i sigurne. Ukoliko želite da uplate od strane vaših korisnika budu obavljene onlajn mi vas možemo povezati sa organizacijama kao što su Worldpay, Protex ili kojom god trećom stranom koju izaberete ili transakcije možete obavljati preko Vaše banke sa tim što u tom slučaju morate od banke da zatražite uslove i aplikaciju za onlajn naplatu.

Ukoliko web sajt koji smo dizajnirali za vas obuhvata i sistem za upravljanje sadržajem u tom slučaju možete pristupiti delovima za administriranje sajta iz bilo kog dijela svijeta ukoliko imate internet konekciju i možete brzo ažurirati svoj sajt i onoliko često koliko to želite. Ukoliko je vaš web sajt manji i dizajniran je bez korišćenja ove vrste sistema i ukoliko ne posjedujete vještine programa u kojima je sajt radjen, tada mi možemo ažurirati vaš web sajt za vas. Naše cijene su veoma razumne.

Sistemi za upravljanje sadržajem su zaista veoma laki za korišćenje i posjeduju objašnjenja tamo gdje je to neophodno. Tokom dizajniranja sajta za vas pregledaćemo zajedno sa vama alate za administriranje – međutim ukoliko u bilo kom trenutku imate bilo kakva pitanja mi vam stojimo na raspolaganju sa druge strane telefonske žice kako bismo vas sproveli kroz procedure ili kako bismo vam odgovorili na sva pitanja koja imate.

Cijena web sajta varira u zavisnosti od sajta i kompleksnosti. Mali web sajt sa svega nekoliko statičkih stranica će koštati već od 390 € u zavisnosti od vaših zahtjeva, dok bi potpuni web sajt koji omogućava integraciju e-trgovine sa velikim brojem stranica i CMS sistemom mogao koštati negdje između 800 i 3000 €. Ukoliko nas pozovete biće nam drago da prodiskutujemo o vašim zahtjevima po pitanju dizajna web sajta i daćemo vam fiksnu cijenu.

Koliko god želite. Iz tačke gledišta mašina za pretragu – Što više to bolje!

Da, voljeli bismo da pogledamo vaš postojeći web sajt i da vam damo ponudu za njegovo ažuriranje.

Da. Mi možemo redizajnirati vaš web sajt, zadržavajući korporativni stil vaše kompanije ili možemo obaviti redizajniranje tako da vam pružimo potpuno nov izgled. Ukoliko je vaš sajt ažuriran – dozvolite nam da obavimo besplatnu evaluaciju vašeg web sajta – mi možemo redizajnirati vaš web sajt tako da iskoristi najnovije web tehnologije.

Apsolutno ne! – To je vaš web sajt i vi imate potpunu kontrolu nad sadržajem i onim ko se reklamira na njemu.

Ukoliko vam se ne dopadne dizajn koji smo vam predložili, diskutovaćemo dodatno sa vama o tome u cilju određivanja kakav tip dizajna biste voljeli da vidite, a zatim ćemo postaviti drugi "predloženi dizajn" na vaš web prostor, kako biste ga pogledali. Ne bismo željeli da mislimo da nijeste zadovoljni finalnim dizajnom web sajta. Naš cilj je da dizajniramo za vas web sajt koji odgovara vašim zahtevima, i sa kojim ćete biti u potpunosti zadovoljni.

Da, mi nudimo odličan servise filtriranja spama.

Da, mi uvek dizajniramo web sajtove tako da budu prijateljski po pitanju mašina za pretragu.

Mi dizajniramo web sajtove koji su prijateljski za korisnike. Web sajtovi koji su vizuelno dopadljivi, kreativni prema svom dizajnu, a takođe posjeduju i veliku funkcionalnost. Oni su efektivni kao poslovni alati. Mi poznajemo vrijednost različitih svojstava web dizajna koja se mogu iskoristiti i znamo koja svojstva dizajna funkcionišu i zašto funkcionišu.

Da, apsolutno! Registrovanje domena predstavlja važnu uslugu koju nudimo. Pogledajte našu stranicu za registrovanje domena na kojoj možete pretražiti dostupna imena i registrovati ih. Ne morate kupovati ostale dizajne web sajtova ili usluge web hostinga od nas kako biste iskoristili ovu uslugu – mada se nadamo da ćete željeti da nas iskoristite za sve vaše web servise.

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontakt

  • Vojvode Maša Đurovića 4/a,
  • Lamela 3-4, Sprat 2, ST 11,
  • 81000 Podgorica, Crna Gora
  • +382 67 235 558
  • office@webcenter.me
  • Podrška: +382 67 235 711

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER