Dizajn logotipa


Dizajn logitipa nije ništa manje važan od izrade veb stranica, a često je sastavni dio kreiranja ukupnog Internet nastupa.

Kvalitetan vizuelni identitet ili logotip neke “firme” (nekog individualnog ili kolektivnog subjekta),  možemo okarakterisati i kao odredjeni prikaz buduće vizuelne asocijacije lica, koje je stvoreno da bude prepoznatljivo i dopadljivo prosječnom oku posmatrača, lica koje svojim kvalitetom stalno stiče i zadržava svoje poštovaoce i obožavoce tokom cijelog života. Medjutim, treba imati u vidu, da se ta asocijativnost, prepoznatljivost i dopadljivost, kao i sva dotadašnja postignuća i vrijednosti koje krase njigovog nosioca, mogu brzo izgubiti. Najčešće se gube eventualnom kasnijom “plastičnom operacijom”, makar i sa ciljem manjih kozmetičkih promjena u izgledu, ili eventualnom promjenom imena subjekta koji ga je nosio. Tako, prvobitno lice postaje neko sasvim drugo, ko zna koje i ko zna čije.

Zato je kreiranje vizuelnog identiteta, odnosno zaštitnog znaka vaše firme, organizacije ili drugog subjekta, bio i ostao neizbježan, strateški važan početni korak, bez kojeg je nemoguće zamisliti ozbiljno osmišljavanje savremenog Internet nastupa i kvalitetnu izradu veb stranica, a ni bilo koju buduću marketinšku aktivnost privrednog društva ili organizacije, bez obzira na njihovu djelatnost. Ako već imate logotip i firmu koja ga je uspješno promovisala, a istovremeno sa njim postizala željene rezultate, potrebno je izvršiti analizu i doći do valjanog odgovora, koliko dobijate vašom odlukom da zadržite postojeći logotip, odnosno kakve su stručne procjene ukoliko se odlučite za novi.

Investiranjem u kvalitetno i profesionalno vizuelno rješenje je sigurna investicija, koja se višestruko isplati svima koji javnosti nude potreban i prepoznatljiv kvalitet odgovarajuće ponude. Kvalitetan logotip, uliva povjerenje, izaziva poštovanje i skreće pažnju javnosti na samu ponudu, profesionalnost u radu, ozbiljnost i posvećenost kvalitetu, a često je prva vizuelna asocijacija uspješnosti i kvaliteta, kome se dalje otvaraju vrata do onog poželjnog trenutka, kada dobra koja se nude i sam subjekat koji ih nudi postanu brend.

Zato je pitanje logotipa veoma značajno, stručno pitanje, koje se već pri osnivanju pravnih lica, definiše njihovim strateškim dokumentima. Ono zahtijeva da mu se pokloni ozbiljna pažnja u saradnji, ne samo sa stručnjacima vizuelne umjetnosti, već i sa stručnjacima ekonomske struke, marketinga i komunikacije sa javnošću.  

Posao na kreiranju odgovarajućih vizuelnih rješenja logotipa, u Veb Centru, povjeren je grupi veoma posvećenih i afirmisanih, visoko obrazovanih, a na svjetskom tržištu potvrdjenih majstora grafičkog dizajna, tvoraca atraktivnih vizuelnih rješenja. Rješenja Veb Centra moraju da plijene svojom umjetničkom individualnošću, jednostavnošću, dopadljivošću i prepoznatljivošću medju učesnicima tržišne utakmice u kojoj, htjeli to priznati ili ne, svi već učestvujemo, samom pojavom na Internetu. Vro često, neophodno je ispoštovati i odredjena pravila i standarde heraldike, industrijskog dizajna i drugih naučnih disciplina.

Ukoliko ovom pitanju nijeste do sada prilazili na ozbiljan način a sada to želite, ili ste to željeli a nemate u vidu ili na raspolaganju, konkurentne stručnjake za vaš zaštitni znak (grb), logotip i sl. Veb Centar je adresa za konsultaciju za ovakve i druge teme iz oblasti njegove djelatnosti.

Dakle!? Da li je pravi je trenutak za razmišljanje i odluku kojom ćete napraviti važan zaokret, krčeći novi put do uspješnog predstavljanja i opštenja sa javnošću.

VAŽNA NAPOMENA!

Dobar kompromis izmedju vaših ciljeva i vizuelnih zahtjeva struke je u uzajamnom povjerenju, saradnji i naporu da se postigne optimalno vizuelno rješenje upotrebljivo za različite namjene i potrebe marketinga i brendiranja vaših proizvoda.

Uvijek je moguće odlučiti se za serijska, možda i iskompromitovana, jeftina grafička rješenja, kreirana na brzinu, bez veze sa poslovnim ambicijama i ciljevima naručioca, koja će možda u budućnosti, kada vaša firma bude bilježila znatan napredak, zahtijevati promjenu ovakvih, neodgovarajućih rješenja, što po pravilu ima za posljedicu znatne i nesagledive dugoročne štete po njegovo poslovanje, upravo zbog promjene vizuelnog identiteta na koji su se njegovi poštovaoci navikli.

ZAHTJEV ZA IZRADU LOGOTIPA

 
Za sve vaše dileme i nedoumice naši stručnjaci vam stoje na raspolaganju!
 
Dovoljno je da nam saopštite vašu stratešku viziju, djelatnost i ciljne grupe sa kojima želite ostvarivati pretežnu buduću komunikaciju, djelove tržišnog kolača koje želite osvojiti svojim kvalitetom i tržišnim nastupom, kao i one, konkurentske ciljne grupe, koje želite preteći u korektnoj tržišnoj utakmici.
 
Ukoliko ste zainteresovani za naše usluge, molimo iskoristite ovaj formular, a mi ćemo Vam odgovoriti u najbržem mogućem roku.
 

Anti Spam

Logo dizajn portfolioKONTAKTIRAJTE NAS

Kontakt

  • Vojvode Maša Đurovića 4/a,
  • Lamela 3-4, Sprat 2, ST 11,
  • 81000 Podgorica, Crna Gora
  • +382 67 235 558
  • office@webcenter.me
  • Podrška: +382 67 235 711

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER